løbesko

loebesko_top

Sådan vælger du de rigtige løbesko.

Når du skal vælge dit næste par løbesko eller måske købe dit første par løbesko er det vigtigt at du gør dig en række overvejelser og sætter dig ind i hvad dit behov og krav er til et par nye løbesko. Det er super vigtigt at du vælger et par løbesko der matcher dit behov, således at du ikke ender ud med skader og måske mister helt lysten til at løbe fordi skoene ikke gør dig godt. Det er meget individuelt hvad man som løber foretrækker og du har måske allerede gjort dig en række erfaringer og fundet frem til din løbestil og behov.

Til en start skal du altid afgøre hvor meget og hvor langt du forventer at løbe i dine nye sko, samt hvilket underlag du hovedsageligt forventer at løbe på. Løber du på meget hårdt underlag, er stødabsorberingen meget vigtigt, da de hårde slag op igennem foden og benene kan give stor skade hvis ikke stødabsorberingen er god nok. Løber du meget i skoven eller på ujævnt underlag bør du også overveje at vælge en løbesko med noget mere struktur i ydersålen så du kan sikre dig at stå bedre fast.

Vælg den rigtige størrelse på dine løbesko

I dine løbesko er det vigtigt at du tillægger mellem 0,5-1,0 cm plads foran. Du skal finde en balance mellem at du har luft omkring tæerne uden at der er for meget, så skoene laver et forkert buk og du ender med at ødelægge dem. Man bør også tage højde for at ens fødder kan hæve en smule under løb, så dette kan også være relevant at tage højde for. 

Når du køber sko, anbefaler vi altid at tage udgangspunkt i cm-mål, leverandørers størrelseangivelser er meget varierende og det er derfor lettere at købe udfra længden på din fod og ikke din normale størrelse. Når du måler din fod er det vigtigt at du står på helt flad fod op ad en væg og tegner en streg foran tåen og derefter måler fra væg til streg.

Måler din fod fx. 27,0 cm, så gå efter en størrelser der svarer til 27,5 cm eller tæt derpå, ikke mindre.

Find din nye løbesko her

Gratis levering over 500,-
1-3 dages levering.

Find løbesko der passer til din løbe stil

Først og fremmest er det en meget individuel og personlig vurdering hvilken løbeform du har og med hvilket par løbesko du matcher bedst med.

Hos Solemarket har vi udvalgt et sortiment af løbesko der henvender sig til nybegynderen og den erfarne løber. Skoene er opdelt efter om du har en neutral løbestil eller om du pronerer (hæler ind af) en lille smule og derfor har behov en mere afstivet sål. Skal du off road vil du også finde modeller der matcher hertil og har mere greb i ydersålen.

Kender du ikke din løbestil så godt, er vores råd at du starter med at definerer din forventning til løbe distancen og behovet for løbesko ift. det foretrukne underlag du skal løbe på.

Hos Solemarket et vi selv løbere også og anvender samt tester også de løbesko som vi præsenterer i butikken. Derfor er du altid velkommen forbi os til en snak omkring din næste investering i et par løbesko. Hos Solemarket forhandler vi populære brands som HOKA One One og Merrell der designet og udvikler løbesko til vej og trail.

3 facts om HOKA One One

HOKA ONE ONE® var skabt med det ene formål – at gøre løb endnu nemmere.

1. Meta rocking

HJULET DER BRINGER DIG FREMAD. Designet med henblik på at give løberen maksimal fremdrift, komplimentere Meta-Rocker teknologien der naturlige rul foden gør og reducere samtidig højdeforskellen mellem hæl og tå.

2. Marchmellow sole

MARSHMALLOW SOFTNESS. Ultra let og blød HOKA mellemsål, der giver dig den absolut bedste stødabsorberende, komfort og  support.

3. Aktivt foot-frame

THE BUCKET SEAT. Den aktive ramme omkring foden kan sammenlignes med en racerbil, hvor føreren omsluttes af bilen. Det stærkt vævede tekstil omslutter foden fuldstændig i mellemsålen.